Як вибрати жалюзі в дитячу кімнату: поради

12.09.2023

Дитяча кімната – приміщення, яке облаштовується з максимальним комфортом і затишком для дитини. Освітлення – важливий елемент, який впливає на зір малюка, тому про декорування вікон слід подумати в першу чергу. Найкращим рішенням стануть жалюзі в дитячу кімнату, вони забезпечать і достатню кількість світла, і захистять від ультрафіолетових променів. У цій статті розглянемо кілька особливостей при виборі жалюзі для дитячої.

Які підійдуть жалюзі і ролети в дитячу?

На першому етапі слід визначитися з видом жалюзі. Вони бувають горизонтальними і вертикальними. Перші – традиційні, ламелі розташовані горизонтально, вони змінюють своє положення, можуть підніматися вгору, збираючись, і опускатися.

Вартість таких конструкцій невисока, їх установка можлива навіть на віконні стулки, моделі відмінно підходять під традиційні інтер’єрні рішення.

Вертикальні жалюзі можуть збиратися вліво або вправо. Для виготовлення таких ламелей використовують тканинні матеріали, скловолокно або нитки. Управляти такими ролетами набагато легше, вони практично безшумні, мають пилевідштовхуюче просочення, тому гіпоалергенні, не брудняться, легко чистяться.

Можна вибрати різні варіанти виробів за кольором, малюнком і фактурою, створюючи оригінальний дизайн.

Вибір матеріалу для жалюзі в дитячу кімнату

Жалюзі в дитячу кімнату
Для виготовлення ролетів використовують такі матеріали:

  1. Пластик. Це бюджетний варіант, оскільки вони досить швидко можуть зажадати заміни. Але в цілому досить практичні, зручні в чищенні.
  2. Алюміній. Відрізняються міцністю, надійністю, мають велику кількість кольорів. Такому матеріалу не страшна волога, за ними просто доглядати. До недоліків відносять невелику гучність виробів під час керування.
  3. Дерево. Це екологічно безпечний варіант, відрізняється міцністю, але має низький рівень вологостійкості, іноді на ролети досить висока ціна.
  4. Тканина. Для виробництва використовують синтетичні матеріали, оброблені спеціальними просоченнями. Вони будуть захищати ламелі від вигорання, пилу, ультрафіолетових променів, пошкоджень механічного типу. Тканинні ролети доречні в дитячій кімнаті, оскільки безшумні, відрізняються простотою в догляді, не потребують частого прання. Можна підібрати різні колірні і стильові рішення.

Також іноді використовується скловолокно. Такий матеріал теж екологічний, але йому не підходить волога чистка, що не завжди зручно.

Вибір колірних рішень

Ще один важливий момент – колір для жалюзі в дитячій. Універсальним варіантом вважається білий. Такі вироби підійдуть під будь-який інтер’єр і колірну гамму, їх легко можна комбінувати з шторами.

Варто відмовитися від яскравих варіантів зі строкатими малюнками, якщо в інтер’єрі і так багато таких деталей. Рольштори в даному випадку краще вибирати нейтральні з непримітними малюнками або зовсім без них. Для інтер’єрів в спокійних колірних кольорах з 1-2 акцентними відтінками, можна підбирати більш оригінальні та яскраві рішення.

Вибираючи колір жалюзі, варто орієнтуватися на те, в яких відтінках оформлені деталі – оббивка крісла, подушки на ліжку, килим. Це дозволить створювати гармонійне віконне оформлення.

Якщо планується установка жалюзі «на виріст» дитини, тоді краще брати однотонні моделі, на яких не буде фотодруку або інших малюнків.

У нашому інтернет-магазині великий вибір жалюзі, які підійдуть в дитячу кімнату. Всі вони виготовлені з якісних і гіпоалергенних матеріалів.